Tannhelse-sekretærer på anestesikurs

I september deltok 18 tannhelsesekretærer på anestesikurs i Stjørdal. Kursleder var lege og tannlege Sigurd Svalestad, som fikk skryt av deltakerne. – En veldig lærerik og spennende kurshelg, takket være engasjert og flink kursleder og hyggelige kurskolleger, sier Mildrid Ingjerd Forfot Rosvold.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Helgen 21. til 23. september var 18 tannhelsesekretærer samlet til kurs i "Odontologisk lokalanestesi for tannhelsesekretærer" i Stjørdal. Gjennom tre intensive kursdager med teori og praksis fikk deltakerne nødvendig kunnskap for å kunne gi infiltrasjonsanestesi i munnhulen. På kursplanen sto nevrofysiologi og smerteopplevelse, lokalanestetikas virkeområde, anatomi, injeksjonsteknikker ved infiltrasjonsanestesi, potensielle komplikasjoner, praktisk trening og førstehjelp.

Kurset ble avsluttet med skriftlig eksamen. For å få bekreftelse på gjennomført kurs, må deltakerne også dokumentere 20 lokalanestesiprosedyrer gjort på hjemmeklinikken. Deltakerne var svært fornøyde med det intensive helgekurset.

– Tusen takk til Sigurd Svalestad for kunnskapsrike og interessante dager, og takk til engasjerte tannhelsesekretærer som bidro til ei vellykka helg på alle måter, sier Wenche Husby.

Powered by Labrador CMS