Skogvang tror SAS nå ber om konflikt med dagens ansatte i selskapet.

– Dersom SAS ønsker, har vi allerede inngåtte avtaler for piloter og kabinansatte i SAS og som enkelt også kan omfatte dette nye selskapet. Slik SAS-ledelsen her går frem, tyder alt på at de vil forsøke å splitte oss ansatte, sier pilotlederen.

Røkkum er enig med Skogvang og er redd SAS nå gjør vårens tariffoppgjør svært vanskelig for seg selv.
– Kabinansatte er lavt lønnet og uten noen reallønnsøkning på snart ti år. For oss ser det ut som om SAS med dette nå ønsker å presse lønn og andre arbeidsvilkår ytterligere ned. Det finner vi oss ikke i, sier kabinlederen.

SAS har inngått en tariffavtale for det nye selskapet med den danske fagforeningen FPU og sier ansettelser skal gjøres lokalt «på skandinaviske vilkår».
– Når SAS «inngår» avtaler med en fagforening uten at de så langt har ansatte i selskapet, er det grunn til å være skeptisk. SAS gjør avtaler og planlegger uten å ta med oss som ansatte. Det blir det konflikter av, sier Skogvang.

Han sier SAS ikke har henvendt seg til deres egne ansattes organisasjoner.

Røkkum sier han tar sterk avstand fra fagforeninger som inngår avtaler med et selskap uten ansatte.
– Hele grunnlaget for tariffavtaler baserer seg på at det er de ansatte som fremmer krav, forhandler og ender opp med en avtale. Det er ikke slik at man kan inngå avtaler med seg selv og late som om det er en avtale mellom ansatte og selskapet, sier han.