Andersson forteller at muligheten for høyere lønn og et mulig avansement en gang i fremtiden selvfølgelig var motiverende for å bli «elev» på nytt, snart 20 år etter at hun sluttet på videregående. Alt mens hun fyller opp hyllene i en av de mange taxfree-butikkene til sin arbeidsgiver Travel Retail Norway.  

Les også sak om «Lettere livslang læring».

Et nytt syn på jobben
 Andersson understreker samtidig at det å ta fagbrevet i salg og service også handler om noe mer.
 – Det gjør deg stolt å ha et bevis på at du kan det du driver med. I tillegg får man et nytt syn på jobben man gjør, og bedre innblikk i hvordan systemet rundt deg fungerer. Dessuten står du sterkere i konkurransen i tilfelle det blir nødvendig å kaste seg ut i arbeidsmarkedet på nytt, forklarer hun. 
Servicemedarbeideren har selv 20 års fartstid i faget, de siste 9 årene i taxfree-butikken til arbeidsgiveren Travel Retail Norway på Gardermoen. Her, på landets travleste flyplass, trives hun kjempegodt. Og her vil hun gjerne bli så lenge det er jobb å få. 

Fagbrev fristet
 Men da tilbudet fra Parat kom om å ta fagbrev via internett, var ikke Andersson i tvil.
 – Opplegget virket veldig bra, med online undervisning en gang i uka og innlevering av oppgaver pr. e-post. Hadde vi spørsmål, kunne vi også sende dem inn pr. e-post og fikk raskt svar. Oppfølgingen og tilbakemeldingene på det vi gjorde var god, forteller hun. 
Andersson forklarer at elevene kunne velge mellom å følge forelesningene fra Folkeuniversitetet direkte på PC hjemme i egen stue på kveldstid, eller se på dem i opptak. 
– For meg ble det mest av det siste, ettersom jeg jobber skift med lange kvelder, sier hun. 

Fyller gjerne på med mer kompetanse
 Høsten 2018, etter tre måneders studier, tok Andersson teorieksamen. I vår avla hun praktisk prøve. 
– Hele opplegget har fungert veldig bra. Vi er ganske mange her på min arbeidsplass som har tatt fagbrevet, og jeg kommer nok til å anbefale det til flere. Og skulle muligheten til å fylle på med mer etterutdanning melde seg, er jeg åpen for det, så lenge det kan kombineres med jobb på denne måten, sier hun.