Første del av konferansen finner du nederst i saken. 

Einan åpnet Statskonferansen for første gang som forbundsleder. Han understrekte viktigheten av hver eneste ansatt i staten, som alle bidrar til at landet går rundt. 

– Hver dag er 9000 paratmedlemmer på jobb i statlig sektor for å passe på, smøre velferdsstatens små og store tannhjul, og bidra til at private virksomheter, grundere og arbeidsgivere kan skape enda større verdier for oss alle sammen i en grønn, trygg fremtid, sa Einan.

Paratlederen var klar på at Parat vil fortsette å være innovative og visjonære, også når det gjelder det digitaliserte fremtidige arbeidslivet i statlig sektor. Einan ba alle Parat-medlemmer ha tillit til at forbundet vil forsvare hver enkelt som arbeidstaker, slik at alle skal få fortsette å bidra til verdiskapning og frigjøring av potensiale. 

– Fremtidens arbeidsliv vil inneholde enda mer digitalisering og robotisering. Vi vil få et arbeidsmarked som stiller krav til at vi i større grad lærer hele arbeidslivet, og det gjør at det blir enda viktigere med en solid fagforening i ryggen, påpekte han.

Einan avrundet åpningstalen ved å takke alle Parat-tillitsvalgte i statlig sektor. 

–  Kjære tillitsvalgte i staten, takk for at dere står opp hver dag og jobber for en enda bedre arbeidsdag for våre medlemmer, og tusen takk for at dere som tillitsvalgte gjør min arbeidsdag enda bedre, avsluttet Einan.