AIM, som står for Aerospace Industrial Maintenance, er eid av Forsvarsdepartementet.

Vedlikeholdssenteret blir verdens første Lockheed Martin-lisensierte vedlikeholdssenter for F-16, og skal betjene Det norske luftforsvaret og andre luftforsvar som benytter seg av F-16-flyet.

Senteret vil etableres på Kjeller, i et vedlikeholds-, reparasjons- og overhalingssenter som Luftforsvaret allerede benytter seg av.

Direktør Susan Ouzts i Lockheed Martins F-16-program sier selskapet er «ekstremt stolte av vårt lange samarbeid med AIM Norway og Norge», og at senteret etableres som følge av en stor global etterspørsel etter vedlikeholdstjenester for F-16.

AIM Norge er veldig stolte av at Lockheed Martin anerkjenner vårt erfarne personell, vår kompetanse og kapasitet. Sammen skal vi sikre fortsatt beredskap for eksisterende og nye operatører av F-16, sier administrerende direktør Ove Haukåssveen i AIM Norway.

Norge har besluttet å fase ut F-16-flyene i løpet av 2022, og erstatte dem med den nyere modellen F35. Norge har nå 9 F-35-fly.

Også F-35 produseres av Lockheed Martin, og på Rygge flystasjon skal det bygges et vedlikeholdssenter for motorene til disse flyene. Det skal etter planen stå ferdig sommeren 2020.