Arbeids- og sosialminister, Anniken Hauglie (H) og Parat-leder Unn Kristin Olsen var blant innlederne på frokostmøtet der det nye verktøyet ble presentert. Parat-lederen sier partene i arbeidslivet har et ekstra ansvar for å gjøre noe med problemet.
Vi må være en tydelig stemme for nulltoleranse av alle former for trakassering, men ansvaret kan ikke være vårt alene. Alle, hver enkelt av oss, du og jeg, har et ansvar fra å si ifra. Vi må alle være en tydelig stemme, uansett om man er direkte berørt, observerer uønsket atferd eller hører om det, sier hun.

Olsen sier hun har fått flere henvendelser fra Parat-medlemmer, både kvinnelige og mannlige, som har opplevd seksuell trakassering. 
Derfor er vi i Parat glade for at partene, sammen med LDO og Arbeidstilsynet, er så samstemte og tydelige. Sammen setter vi strek for seksuell trakassering, vi sier klart fra om at slik atferd aldri og på noen måte kan eller vil bli akseptert. Står man frem med sin historie, skal man bli trodd. Nå får bedriftsledere rundt i det ganske land et godt å effektivt samtaleverktøy i kampen for å forhindre seksuell trakassering. Inkluder de tillitsvalgte og verneombudene, og la oss sette i gang. Vi har en jobb å gjøre, sier Unn Kristin Olsen.