Forhandlingslederne, f.v: Wenche Sarton Eide (Norsk psykologiforening) Akademikerne, Lars Wiggen (Lederne), Hilde Løkholm (Fagforbundet) LO, Christine Uglestad Svendsen (Delta) YS, Kari Tangel (Norsk Sykepleierforbund) Unio og Bård Westbye. Foto: Virke

Enighet innen helse, utdanning og kultur

Det er enighet i lønnsforhandlingene for 30.000 arbeidstakere i 36 organisasjoner innen helse, utdanning og kultur, det såkalte HUK-området.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Forhandlingsresultatet er på linje med øvrige oppgjør. Enigheten ble oppnådd torsdag ettermiddag.

– Parat er godt fornøyd med dette resultatet som i hovedsak tilsvarer det økonomiske oppgjørene for, stat, kommune og spekter, sier Victoria Krefting Rynning som har vært Parats forhandlingsleder.

Virke er skuffet.

– Virke er skuffet over at vi ikke fikk gjennomført endringene vi forsøkte å få til innenfor området for museer og andre kulturinstitusjoner, sier Bård Westbye, forhandlingsleder i Virke, i en pressemelding.

Tariffoppgjøret har omfattet forhandlinger om sju tariffavtaler med over 30.000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur. Virke har forhandlet parallelt med LO-forbund, YS-forbund, Unio-forbund, foreninger i Akademikerne og Lederne – til sammen 36 arbeidstakerorganisasjoner, inklusive Parat.

Protokollen fra forhandlingene kan lastes ned her.

Se også Tariffinformasjon - Enighet i HUK-området i Virke 6. september

Powered by Labrador CMS