Arbeidsledigheten ned fra november til februar

Arbeidsledigheten i Norge sank til 3,1 prosent i februar, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra november i fjor til februar i år ble det 10.000 færre arbeidsledige. I samme periode var det en svært marginal økning i antall jobber, skriver SSB.

Arbeidsledigheten gikk ned fra 3,5 prosent i november 2021 til 3,1 prosent i februar, viser de sesongjusterte tallene fra arbeidskraftundersøkelsen (AKU).

I februar var 90.000 arbeidsledige mellom 15 og 74 år i Norge. Det er en nedgang på 10.000 fra november. I alt er 2.820.000 mennesker i arbeid i Norge.

Det er 20.000 flere i arbeid nå enn i november, noe som betyr at arbeidsstyrken har økt.

– Fra juni 2021 og utover høsten gikk arbeidsledigheten kraftig ned, samtidig som det var en betydelig økning i antall jobber. Denne økningen i antall jobber har flatet ut den siste tiden, sier seksjonssjef Tonje Køber i SSB.

Fra januar til februar gikk antall jobber ned for første gang siden våren 2021. Det var innenfor helse- og sosialtjenester reduksjonen var størst, med noe over 3.500 færre jobber sammenlignet med måneden før.

Dette ses i sammenheng med koronapandemien da behovet for ansatte i helsevesenet var stort gjennom hele 2021, men nå har begynt å avta. Køber opplyser at fallet i antall stillinger i denne sektoren har fortsatt å falle i mars.

Powered by Labrador CMS