De ti stedene er Sørumsand, Rakkestad, Karlsøy, Kvinesdal, Levanger, Nesodden, Sør-Odal, Vaksdal, Åseral og Hemsedal (vintersesong).

– Vi skal styrke det lokale politiet og i dag tar vi første skritt for å skape trygghet for folk over hele landet, sa Emilie Enger Mehl til NTB da hun kunngjorde listen på en pressekonferanse onsdag.

Justisministeren mener det er behov for å styrke politiets tilstedeværelse i distriktene, og at utfordringer med kriminalitet gjør det nødvendig å åpne nye tjenestesteder. Leder i Norges Politilederlag, Kjetil Ravlo, viser til politifaglige råd som i de fleste tilfeller har rådet om ikke å åpne flere tjenestesteder, men heller bruke penger på flere polititjenestemenn.

– I Norges politilederlag er vi trygge på at de politifaglige rådene, uansett hvor man har snudd og vendt seg, ikke har anbefalt opprettelse av nye tjenestesteder, sa Ravlo til NRK under pressekonferansen onsdag. 

Politidistriktene i Oslo, Øst og Møre og Romsdal støtter regjeringens åpning av nye og gamle polititjenestesteder. 

Senterpartiet har lenge arbeidet for å levere på løftene de ga i regjeringsplattformen Hurdal, hvor de ønsket å åpne 20 nye polititjenestesteder. I følge Justisminister Mehl, har regjeringen gått ut bredt, og innhentet både politifaglige råd og innspill fra kommunene.

Mehl understreker at opprettelsen av nye polititjenestesteder til slutt er en politisk beslutning.