Klipp fra Kilden (politiet), publisert 8. mai

Det er en innholdsrik karriere som nå takkes av. Etter at Aune fullførte Politiskolen har han hatt en variert tjeneste med ordens- og hundetjeneste i Oslo, UP, lensmannsbetjent i Ski og Etnedal, lensmann i Etnedal i mange år og nå til sist nestkommanderende på ordenseksjonen i Valdres samt politikontakt i Etnedal. Han har fremdeles gyldig kompetansebevis for utrykningskjøring i en alder av 70 år!
- Det er gleden av å hjelpe folk som har drevet meg i alle disse årene, folk som på en eller annen måte trenger hjelp i en vanskelig situasjon, og spesielt det å være en støttespiller for at barn og unge skal ha gode oppvekstvillkår, sier Jan Oddvar Aune.

Aune er tydelig på at han kommer til å savne både kolleger og publikum når han nå pensjonerer seg. Han reflekterer over den lange karrieren, og fastslår at det i begynnelsen var spennende med biljakt på skapsprengere med mer, mens det nå er helt andre utfordringer politiet må håndtere. Som lensmann i Etnedal har han gjort alt fra å etterforske flere drap til å hjelpe en innbygger med å skrive frierbrev.

En fantastisk kollega
Kristoffer Magnus Tessem er tjenesteenhetsleder i Valdres og har vært Jan Oddvar Aunes nærmeste leder de siste årene. Tessem beskriver Aune som en politimann med operativ tankegang som fortsatt har politiblikket med seg. Han har til siste arbeidsdag gjort en god jobb som politikontakt i Etnedal hvor han var lensmann i 34 år.
- Jan er en fantastisk kollega som etter 50 år i etaten fortsatt bidrar stort både faglig og sosialt. Han har alltid en historie på lur, og han tar i et tak enten det er praktiske oppgaver eller noe i tjenesten som må planlegges. Når Jan nå pensjonerer seg vil vi miste en stor ressurs på mange områder, fastslår Tessem.

Jan_Aune_2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Jan Oddvar Aune på jobb under kongebesøk i Etnedal i 2010

I følge Tessem har Aune et hjerte for fotpatrulje og det er ikke sjelden at han jager vaktpatruljen ut for å gå patrulje i Fagernes. Tessem er imponert over medarbeideren sin som gjennom karrieren har hatt minst åtte politimestere i fire forskjellige distrikt og gjennom alle politireformer vært tilpasningsdyktig og innfunnet seg med ny virkelighet.

Jan Oddvar Aune selv frykter ikke å kjede seg når han slutter i politiet. Han har en stor familie med flere barn og barnebarn og han har også litt skog å ta vare på. Han har nå også tatt på seg verv som styreleder i Bilberging Valdres A/S.
Statsminister, politidirektør og politimester takker Aune

Jan Oddvar Aune blir avsluttet med en liten samling på Fagernes torsdag 30. april. Der vil han få hilsener fra både statsministeren, politidirektøren og politimester i Innlandet. Til høsten vil det bli en større avslutning for Aune, når koronasituasjonen tillater det.
- Jeg er stolt over å være politimester for en medarbeider som har vært i etaten i 50 år. Det er svært imponerende, og jeg ønsker han all mulig lykke til inn i pensjonisttilværelsen, sier politimester Johan Brekke i Innlandet politidistrikt.

Jan_Aune_3 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karikaturtegningen får Aune utdelt under samlingen i dag.

Bakgrunnen for tegningen er at Aune snakker ofte varmt om fotpatrulje og han er svært oppgitt av bilister som parkerer på fortauet ved Coop i Fagernes. Flere ganger har han bedt vaktpatruljen ta en titt på dette problemet. Kristoffer Magnus Tessem ser ikke bort fra at Jan Oddvar Aune som hundefører har drømt seg tilbake til gamle dager da han kunne løst denne utfordringen med en schæfer.