Foran Stortinget møtte de ansatte opp i arbeidsuniform, gul vest og munnbind. De ansatte markerte de sin misnøye og uro med regjeringens avgjørelse om null støtte til Norwegian, med plakater med tekst 

René-Charles Gustavsen, leder for Norwegian kabinforening i Parat, sier piloter, kabin- og kontoransatte står sammen i en vanskelig tid for selskapet.  
– Vi er selvfølgelig opptatt av å sikre jobben til over 2000 ansatte i Norge. Samtidig vil distrikts-Norge og næringslivet over hele landet tape dersom Norwegian ikke klarer seg gjennom denne korona-krisen, sier Gustavsen. 

Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen, sier han er glad for støtten selskapet fikk ved utbruddet av pandemien, men forstår ikke at regjeringen ikke følger opp videre.
– Det ble utarbeidet krisepakker til norsk luftfart frem til sommeren i år. Nå når krisen vedvarer og regjeringen stenger ned hele landet, følges ikke dette opp med nye midler. Vi ser at store deler av norsk næringsliv er rammet, der konsekvensene er aller størst for hoteller, restauranter og reiseliv. Flyselskapene er viktig for hele næringskjeden, sier Hansen.

Hansen er glad for at opposisjonspolitikerne kom dem i møte under markeringen på onsdag. 
– For oss ser det ut som regjeringen satser på en guttegjeng med store drømmer, men uten fly og ansatte. Alternativt satser de på at selskaper som Wizz Air skal holde rutenettet i Norge oppe. Du skal ikke oppholde deg lenge i Vest- Midt- eller Nord-Norge for å forstå hvor viktig Norwegian og norsk luftfart er for norsk infrastruktur, sier han.

Rene Unn Kristin Norwegian markering

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


René-Charles Gustavsen og Parat-leder Unn Kristin Olsen under onsdagens markering utenfor Stortinget. Foto: Helene Husebø

Alf Hansen Norwegian

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leder for pilotene i Norwegian, Alf Hansen. Foto: Helene Husebø