Leder av Pilotforbundet i Parat, Oddbjørn Holsether, mener innføring av flypassasjeravgiften vil være ødeleggende for gjennppbyggingen av flyselskapene Foto: Parat

– Vent med flypassasjeravgiften

Regjeringen Solberg foreslår å gjeninnføre flypassasjeravgiften. Satsen er 80 kroner per passasjer for flygninger i Europa og 214 kroner per passasjer for andre flygninger.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Oddbjørn Holsether er leder i Pilotforbundet i Parat. Han mener man må vente med å innføre denne avgiften til flyselskapene igjen har en sunn drift.

Å innføre flypassasjeravgiften for tidlig har potensiale til å være svært ødeleggende for gjenoppbyggingsprosessen norsk luftfart er inne i, sier Oddbjørn Holsether.

I Solberg-regjeringens budsjettforslag er luftfarten styrket med 1,44 milliarder kroner neste år. 825,5 millioner kroner er satt av til statlige kjøp av regionale flyruter.

– Vi vil ha levedyktige distrikter, og derfor har staten kjøpt flyruter i mange år. Vi ønsker å videreføre dette i 2022 for å sørge for arbeidsplasser over hele landet også etter pandemien, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding i forbindelse med fremleggingen av statsbudsjettet.

Solberg-regjeringen foreslår at det ikke skal tas ut utbytte fra Avinor i 2022.

– Pandemien har vært svært utfordrende for norsk luftfart, og vi er klar over at Avinor er i en vanskelig situasjon. Vi mener derfor at det vil være riktig å ikke ta utbytte neste år, slik at selskapet kan komme seg opp på beina etter pandemien, sier Hareide.

Men flypassasjeravgiften vil de altså gjeninnføre.

Powered by Labrador CMS