- Tor Mikkel Wara har vært en god statsråd for politiet og det beklagelig at han ikke kunne fortsette, sier Ellingsen. Hun har imidlertid full forståelse for at han velger å trekke seg. Det ville vært svært vanskelig å fortsette etter den situasjonen han er kommet i. Vi har derfor stor forståelse for hans prioriteringer, legger hun til.

Jøran Kallmyr (40) er fra Fræna i Romsdal ble i statsråd i dag utnevnt til Norges nye justis- og innvandringsminister.

Fra oktober 2014 til desember 2015 var Kallmyr statssekretær for justisminister Anders Anundsen, og da Sylvi Listhaug ble utnevnt til Norges første innvandrings- og integreringsminister, ble Kallmyr med på laget. Han fungerte som statssekretær for Listhaug frem til april 2016.

Politilederne er positive til den nyutnevnte statsråden. Jøran Kallmyr har tidligere vært statssekretær i justisdepartementet og kjenner allerede fagområdet, sier Marit Ellingsen
Kallmyr er utdannet jurist og kommer fra stillingen som partner i advokatfirmaet Ræder. Han kan imidlertid skilte med lang partibakgrunn og var lenge en av FrPs mest profilerte politikere i Oslo.
– Det er med stor ydmykhet jeg har takket ja til å bli justis- og innvandringsminister. Det er en viktig og krevende rolle. Jeg vil videreføre regjeringens gode politikk på området for å sikre trygghet i hverdagen, sier Kallmyr til frp.no

Ny PST-sjef

Hans Sverre Sjøvold
Politimester i Oslo, Hans Sverre Sjøvold er utnevnt som ny PST-sjef. (Foto: Politiet)

Politimester Hans Sverre Sjøvold ble i samme statsråd utnevnt til ny PST-sjef. 
- Utnevnelsen av Sjøvold var ventet i og med at han var eneste reelle søker. Det er bra at ny leder av PST kommer på plass raskt og bra at vi allerede fra neste uke både har ny politidirektør og ny PST-sjef på plass. Hans Sverre Sjøvold har utmerket seg som en modig og dyktig politimester i Oslo og vi er trygge på at han vil fungere godt i rollen som PST-sjef, sier forbundsleder Marit Ellingsen.

Les mer på regjeringen.no.

Publisert 29 mars 2019 13:46