Det er hovedsammenslutningen YS Kommune som forhandler med kommunenes interesseorganisasjon KS på vegne av alle YS-forbund som har medlemmer i kommunesektoren.
– Tilbudet fra KS gjør at våre medlemmer taper kjøpekraft. Det kan vi ikke akseptere, sier leder for YS Kommune Lizzie Ruud Thorkildsen.
– Kommunalt ansatte har stått og står i front i pandemien. Våre medlemmer utgjør ryggraden i kommunale tjenester. Uten dem stopper sektoren, sier hun.

Bjørn Are Sæther representerer Parat i forhandlingene sammen med ThsF-leder Anne-Gro Årmo.
– KS var ikke villig til å komme oss i møte på kravet om å sikre kjøpekraften for våre medlemmer, og da så vi dessverre ingen annen mulighet enn å bryte forhandlingene. Nå må vi be Riksmekleren om hjelp til å komme i mål, sier Sæther til Parat24.

Lederen for YS Kommune understreker at det er urimelig at kommuneansatte skal sakke akterut lønnsmessig sett i lys av den innsatsen kommunalt ansatte gjør.
– Lønn er helt avgjørende for å sikre nødvendig rekruttering i årene som kommer. KS må innse alvoret og gi kommuneansatte lønn som fortjent, sier Thorkildsen.

Partene møtes hos riksmekleren 25. og 26. mai. Blir det ikke enighet der, blir det streik i kommunal sektor fra 27. mai.

Les også: Kommuneoppgjøret er i gang