Lørdag ble det kjent at Wizz Air legger ned sin satsing på innenriksfly i Norge, bare måneder etter at de lanserte en rekke norske innenlandsruter.
– Beslutningen baserer seg på finansielle og kommersielle vurderinger. Selskapet flytter kapasitet til andre markeder, skriver kommunikasjonsdirektør Andras Rado i en epost til E24, følge NTB. Flyselskapet beholder imidlertid den norske basen, og vil fortsette å fly passasjerer inn og ut av Norge.

Rado sier at de siste sju månedene har vist at det ikke er finansielt bærekraftig for selskapet å flytte kapasitet til Norge på kommersiell basis når alle andre flyselskaper får hjelp og derfor ikke opererer på markedsbetingelser.

Wizz Airs etablering i Norge i fjor høst har vært omstridt, ikke minst på grunn av selskapets holdning til fagorganiserte. Parats nestleder Anneli Nyberg sier at årsaken til Wizz Airs retrett er sammensatt.
– Det er imidlertid ingen tvil om at en viktig faktor har vært reaksjonene fra den alminnelige nordmann, lokale og sentrale politikere, og ikke minst fagforeninger som Parat. Alle har de satt spørsmålstegn ved Wizz Airs uakseptable holdninger til tariffavtaler og arbeids- og lønnsvilkår for de ansatte. Wizz Air må gjerne komme tilbake ved en senere anledning, men da med anstendige vilkår for de ansatte, i tråd med resten av norsk arbeidsliv, sier hun til Parat24.

Nyberg sier kampen mot Wizz Airs holdning til fagorganisering ikke er over med dette.– Nå drar Wizz Air videre, med sin dårlige innstilling til de ansattes rettigheter, så kampen er på ingen måte over. Den tar vi sammen med gode fagforeningskollegaer i ETF – Den europeiske transportarbeiderføderasjonen, og vi gir aldri opp, sier hun.