Mandag morgen opplyste næringsminister Iselin Nybø (V) at regjeringen ikke kommer til å gi Norwegian ytterligere pengestøtte nå. Hun viser til andre ordninger som alle flyselskaper kan benytte seg av.
– Aktørene i norsk luftfart kan også trekke på mange av de andre generelle ordningene vi har lagt fram, sier Nybø. Regjeringen vil utvide og forsterke de allerede eksisterende ordningene for luftfarten, og vil blant annet foreslå å bevilge et betydelig beløp til kjøp av minimumstilbud på innenlands flyruter.

På en pressekonferanse mandag formiddag sa Norwegian-sjef Jacob Schram at han ikke kan utelukke verken ytterligere permitteringer, oppsigelser eller i verste fall konkurs.
– Vi skal jobbe steinhardt for å komme videre. Jeg håper vi finner løsninger slik at selskapet kan leve videre, sier han til NRK.

Leder for Norwegian Pilot Union i Parat, Alf Wilhelm Hansen, sier utsiktene for selskapet ikke er lyse. Alle pilotene i Norwegian flyr fortsatt, men mange er i delpermitterte løsninger.
– Vi frykter massive permitteringer og neddragning av flygning ned til et helt minimum og muligens bare de ruter staten ønsker å gjennomføre, sier han til Parat24.

I likhet med Norwegian-sjefen er han skuffet over regjeringens beslutning. 
– Som Schram sier, dette er en knyttneve i magen. Vi er dypt skuffet over avslaget og at det tilsynelatende ikke ligger noen vilje til å hjelpe gjennom en vanskelig tid.

Også hans kollega i kabinen, leder i Norwegian kabinforening i Parat Rene Charles Gustavsen, er skuffet.
– Vi frykter for våre arbeidsplasser og er skuffet over at regjeringen ikke gir den støtten vi har bedt om for å overleve koronakrisen, sier han. 

En del av de kabinansatte er permittert, men foreløpig har ingen blitt sagt opp.
– Mange av mine kollegaer er skuffet i dag, sier han.

Les også: Regjeringen sier nei til milliardstøtte til Norwegian