Luftfartsforslag nedstemt i Stortinget

Regjeringen skal legge frem en stortingsmelding om en nasjonal luftfartsstrategi. Det vedtok Stortinget tirsdag. Samtidig ble en rekke andre forslag som omhandler norsk luftfart nedstemt.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Hele 28 forskjellige luftfartsforslag fra opposisjonspartiene Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV og Rødt ble behandlet i Stortinget tirsdag. Blant dem Senterpartiets forslag om å etablere en kriseplan for norsk luftfart ut 2021, etablere en kompensasjonsordning for flyselskap med norsk drifts-tillatelse, og at regjeringen går i dialog med Norwegian med sikte på å finne løsninger som kan redde selskapets norske arbeidsplasser og sikre selskapets rutetilbud i og til/fra Norge.

Rødt foreslo å nekte Wizz Air å fly innenriks i Norge, mens SV foreslo å nekte etablering av flyselskaper som ikke har organisasjonsfrihet for de ansatte. Arbeiderpartiets representanter fremmet forslag om tiltak som stanser utviklingen av sosial dumping og arbeidslivskriminalitet i luftfartssektoren, og ville ha en nasjonal luftfartsstrategi i form av en stortingsmelding.

Det var altså kun dette siste forslaget som ble vedtatt av Stortinget tirsdag.

Se alle forslagene her

Se video og referat fra tirsdagens luftfartsdebatt i Stortinget

Les også: Ingen ny krisepakke for luftfarten nå

Powered by Labrador CMS