Jussprofessor mener at næringsminister Iselin Nybø (V) kan kreve millionbonusene fra Norwegian tilbakebetalt. Foto: Marte Garmann

Jussprofessor mener staten kan kreve at Norwegian tilbakebetaler bonuser

Opposisjonen krever svar på hva næringsminister Iselin Nybø (V) vil gjøre med millionbonusene til Norwegian. Jussprofessor mener hun kan kreve bonusene tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er fremdeles mange uavklarte spørsmål angående bonusutbetalingene til Norwegian-toppene, skriver Klassekampen.

Det gjelder blant annet når bonusutbetalingsforbudet utløp, der Norwegian mener det var i desember i fjor, mens Nybø mener det var i mai i år. Næringsministeren skriver i en epost til avisen at hun tidligere har vært krystallklar på hva hun mener om bonusene og at hun ikke har mer å legge til.

Stortingsrepresentantene Terje Aasland (Ap) og Geir Pollestad (Sp) har tidligere etterlyst en oppklaring om hva som skjedde med bonusene og om hva ministeren vil gjøre med uenigheten om når bonusforbudet utløp.

Aasland sier det er urovekkende at Nybø ikke er tydelig på om hun skal følge opp saken juridisk, mens Pollestad mener det fortsatt er et «åpent spørsmål» om når forbudet utløp.

Både Aasland og Pollestad planlegger å følge opp bonussaken når Stortinget åpner igjen.

Jussprofessor Mads Andenæs ved Universitetet i Oslo mener staten må kreve en nullstilling av bonusene, det vil si en tilbakebetaling av Norwegian.

– Statens syn er klart, det var en låneavtale og vilkårene ble brutt. Da må staten håndheve opsjonsforbudet, sier Andenæs.

Powered by Labrador CMS