Flyulykken i Larvik: En flyinstruktør og to studenter mistet livet

Politiet bekrefter at tre personer omkom i flystyrten i Larvik tirsdag. En var instruktør og de to andre var studenter ved en flyskole. En av studentene var medlem i Parat, ifølge leder for flysikkerhetsutvalget i Pilotforbundet Stian Holmlimo Kvam.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Flyet skal være tilknyttet Pilot Flight Academy og tok av fra Torp flyplass tidlig tirsdag. En av de omkomne er instruktør ved skolen, og to var studenter, skriver politiet i en pressemelding.

Holmlimo Kvam sier tankene går til de omkomne og deres etterlatte.

– Dette er en dypt tragisk hendelse og jeg har nettopp fått vite at en av studentene også var medlem i Parat. Nå er det opp til Havarikommisjonen å finne årsaken til styrten, sier han.

Det var klokken 9.20 tirsdag morgen at en person ble vitne til at et småfly gikk i spinn ned i ulendt terreng i et skogområde i Tvedalen i Larvik. Vitnet ringte deretter politiet.

På grunn av det krevende terrenget tok det noe tid før nødetatene kom fram til ulykkesstedet. Etter observasjoner på stedet uttalte politiet etter hvert at det ikke var håp om å finne overlevende etter flystyrten.

Nokså nytt fly

Like over klokken 15 bekreftet altså politiet at de tre om bord mistet livet. De pårørende er varslet og vil følges opp av kriseteam i sine respektive kommuner.

Havarikommisjonen ankom Larvik tirsdag ettermiddag og vil starte opp sitt arbeid i løpet av dagen.

– Flyet er et relativt lite, tomotors Diamond DA42 som var nokså nytt, sier direktør Kåre Halvorsen for luftfartsavdelingen i Havarikommisjonen tidligere tirsdag.

Årsaken til at flyet styrtet er foreløpig ukjent.

Sterkt preget

Flyskolen Pilot Flight Academy er en av Europas største flyskoler. Skolen har 120 ansatte og 350 elever.

Skolemiljøet er sterkt preget av ulykken.

– Vi er samlet her nå. Alle ansatte og studenter får komme inn og sørge sammen. Vi skal gjøre det vi kan for å bistå alle og håndtere dette på en så god måte som mulig, sier skolesjef Frode Granlund til Sandefjords Blad.

Powered by Labrador CMS