Det var oransje på fortauet utenfor NHO-bastionen vis a vis Frognerbadet i Oslo tirsdag. Over hundre streikende vektere med oransje vester og munnbind holdt opp bannere med slagord «Vi har en lønn å leve av». De ville vise at streikeviljen fortsatt er stor.  – Jeg er utrolig stolt over dere. Det var ingen grunn til å streike, men det kunne ikke bli enighet i forhandlingene når de ene parten tror at alt kan dikteres, sier Olsen. 

Ansvaret plasseres hos arbeidsgiver 
Parat mener streiken var helt unødvendig og at ansvaret ligger helt og holdent ligger hos arbeidsgiverne. Målet med markeringen i dag var å få arbeidsgiverne i tale etter snart fire uker med streik.

– Vi håper at arbeidsgiverne tar til fornuft og møter oss til forhandlingsbordet igjen. Men det er soleklart at når vi har streiket så lenge som vi har gjort nå, må inngangsverdien være mer enn da vi forlot hverandre, sier Olsen til Parat24.

Markeringen var også ment å hjelpe arbeidsgiverne til å forstå kravene.
– Det synes som om de ikke har skjønt kravene til vekterne, og da velger vi å stille oss opp utenfor NHO slik at de får det med seg gjennom plakatene, bannerne og appellen fra Parat-lederen, sier forhandlingsleder i Parat, Lars Petter Larsen.

– Hva skal til for at streiken skal avblåses?
– Det er at arbeidsgiverne anerkjenner vekternes viktighet i samfunnet med arbeidsoppgavene de gjør og arbeidsforholdene de har med belastningen det er å jobbe natt og helg, sier han.

Det var ingen fra NHO som kom ut og heller ingen som sto i vinduene under markeringen.