Farmasiforbundets leder Bodil Røkke (t.v) og helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol. Foto: Vetle Daler

Kjerkol: Apotekvaksinering fungerer bra

Apotekene er i full gang med koronavaksinering, etter at regjeringen gjorde det enklere for kommunene å bruke dem i vaksinearbeidet. Tirsdag fikk helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol oppleve vaksineringen i praksis.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er mer enn 2 år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Presse, ordfører og sentrale bransjefolk var til stede da Kjerkol besøkte Apotek 1 på Ski storsenter utenfor Oslo. Hun mener vaksinering i apotek fungerer bra.

– At man kan få satt vaksine på apotek, og at kommunen her i Nordre Follo bruker det som et supplement i tillegg til sitt eget vaksinesenter, virker å være en god løsning, sier hun til Parat24.

Tidligere har det vært opp til hver kommune å involvere apotekene i vaksineringen, og apotekene har ikke vært en del av det nasjonale vaksineprogrammet. Nå har det blitt utarbeidet en standardavtale, som gjør det enklere for kommunene å bruke apotekene i vaksineringen.

– Og så plukker staten opp regninga, uten at kommunen trenger å forskuttere eller betale for et mellomlegg. Så det har også vært en del av målsettinga, å gjøre det enkelt, sier Kjerkol.

Både farmasøyter og apotekteknikere setter vaksiner i apoteket etter å ha gjennomgått en egen opplæring. Bodil Røkke er leder i Farmasiforbundet i Parat, som organiserer de fleste av landets apotekteknikere. Hun er svært fornøyd med den nye ordningen.

– Vi har jo etterspurt å ta i bruk apotekene en god stund, så vi synes det er veldig på sin plass at vi nå blir brukt. Vi er en kjemperessurs og kapasitet i apotekene som er verdt å ta i bruk, spesielt på vaksinering, men også kanskje potensielle andre lignende tiltak senere, sier hun.

Les også: Apotekene skal bidra til korona-vaksinering

Se video fra apotekbesøket:

Powered by Labrador CMS