Scandic Hotels delte tirsdag at de nedbemanner med 1000 årsverk i Norge, og at prosessen vil starte i august. Parat-leder Unn Kristin Olsen krever nå handling fra regjeringen og stortingspolitikerne. 
– Vi trenger en utvidelse av permitteringsperioden til 52 uker, eller i det minste ut året, og vi trenger det nå. Etter sommerferien vil det være for sent for altfor mange. Å gå gjennom ferien med en klump i magen, uten å vite om du har en jobb å komme tilbake til, er fryktelig tøft. Parat har gitt politikerne klar beskjed, og det er viktig at de handler straks, sier Olsen. 

Tillitsvalgte ber ledelsen vente
Tillitsvalgt for Parat på Scandic Holmenkollen Park Hotel, Jonas Nilsson, mener ledelsen i Scandic bør ha is i magen når det gjelder nedbemanningene. 
– Vent med oppsigelsene. Dagpengeperioden er så langt ut oktober, og vi mener ledelsen bør ha is i magen med nedbemanningene til da. Ikke minst bør ledelsen vente og se hva regjeringen beslutter når det gjelder permitteringsperioden. Dette er en krisesituasjon, ikke en vanlig nedgangsperiode. Det er urimelig å kaste folk ut når situasjonen er så usikker for alle, og vi kan ikke akseptere så kraftige kutt i årsverk. Kutt heller ut overtiden og ekstratimene, sier han. 

Også tillitsvalgt for Parat på Scandic Grand Hotel, Freddy Paz, oppfordrer ledelsen til å vente. 
– Vi som er ansatt i hotellbransjen er hardt rammet av denne krisen, og vi ser at dette vil få langsiktige konsekvenser. Likevel mener jeg det er urimelig å gå så hardt ut med nedbemanninger. Selv om vi har et godt samarbeid med ledelsen på Grand, mener jeg det er nødvendig å vente ut året med oppsigelser. Vi ser allerede at det går i bølger, og vi har hatt noen gode helger. Vent ut året, oppfordrer Paz.

Står på for medlemmene
Guillermo Shaw, tillitsvalgt for Parat på Scandic St Olav Hotel, ønsker trygghet for medlemmene sine.
– Jeg står på for dem, og er glad for at vi som er tillitsvalgte har en stemme i prosessen. Det er viktigere enn noen gang å være organisert. Vi kan ikke akseptere disse nedbemanningene, og må prøve å holde så mange som mulig i jobb, for eksempel med å dele opp stillingsprosentene. Vi som er tillitsvalgte må påvirke ledelsen i riktig retning, og jeg håper ledelsen også vil gi oss riktig innsikt i planene videre, sier han.

Parat-leder Olsen avslutter med å opplyse politikerne om at det blir for sent å sette plasteret på til høsten. 
– Økonomisk usikkerhet preger våre medlemmer i hotell- og restaurantbransjen, og sommerferien i år blir vanskelig for mange med dette varselet om oppsigelser. Gi medlemmene våre trygghet og sørg for at de har jobb også på andre siden av koronakrisen, og utvid permitteringsperioden nå, sier hun.