Større skrift: A A A

Revisorer raser mot regjeringen

Personalforsikringer, gruppelivsforsikring, ulykkesforsikring, reiseforsikring og helseforsikring er nå skattepliktige naturalytelser. Landets revisorer raser.

Finansminister Siv Jensen (Frp) har fått kritikk for reglene som krever at såkalte naturalytelser blir rapportert til skattemyndighetene av arbeidsgiverne.

Skattedirektoratet sendte mandag ut en veiledning som ifølge Revisorforeningen ytterligere strammer inn og kompliserer regelverket for ansattfordeler og -rabatter.

Ubegripelig

Det er totalt ubegripelig at en regjering som hevder de vil forenkle hverdagen for næringslivet, lar slikt passere, mener Revisorforeningen.

– Dette er total skivebom og en helt unødvendig komplisering som verken tar hensyn til regjeringens uttalte mål om forenkling eller praktiske utfordringer hos brukerne, sier administrerende direktør Per Hanstad i Revisorforeningen.

Nå blir det i tillegg fordelsskatt om arbeidsgiveren din har forhandlet fram lavere priser på forsikringene enn det du kunne oppnådd som privatkunde.

Absurd
Om du som ansatt får rabatt på trening hos SATS, er fordelen skattepliktig om din arbeidsgiver har tatt initiativet til avtalen. Det gjelder også om arbeidsgiver ikke har betalt en krone for å få til avtalen. Er det derimot SATS som har tatt initiativet overfor din arbeidsgiver, er treningen skattefri.

– Dette er en helt absurd grensedragning, sier Hanstad, som tror taperne blir de ansatte.

– Merarbeid og økt risiko vil gjøre at arbeidsgivere i økende grad vil forby sine ansatte å benytte seg av fordeler fra en tredjepart. I tillegg øker fordelsbeskatningen på etablerte personalforsikringer, fortsetter han.