Større skrift: A A A

Seier for kabinansatte i Arbeidsretten

Kabinansatte i SAS får etterbetalt diettpenger etter seier mot selskapet i Arbeidsretten. Pilotene i SAS fikk økt sine diettsatser i april 2017, mens de kabinansatte fikk denne økningen først fra januar 2018. Nå har Arbeidsretten bestemt at endringer i diettsatser for pilotene også skal gjelde for kabinansatte fra samme tidspunkt. Det betyr at kabinansatte får etterbetalt diettpenger for perioden 1. april 2017 til 1. januar 2018. 

Anneli Nyberg, leder i SAS Norge kabinforening i Parat, er fornøyd med dommen fra Arbeidsretten.
Vi er glade for å ha vunnet en seier som er viktig for våre medlemmer, og som ivaretar det viktige prinsippet om likebehandling av to ulike yrkesgrupper som jobber sammen på samme fly, sier Nyberg til Parat24.
Selve økningen i kroner var ikke så stor, men prinsippet om likebehandling mellom de flygende gruppene mener vi er viktig, og her delte retten altså vår tolkning av tariffavtalens bestemmelser, sier Anneli Nyberg.

Det var Parat-advokat Lene Liknes Hansen som førte saken i Arbeidsretten på vegne av de kabinansatte i SAS Norge kabinforening, som er en del av Parat.

Les dommen fra Arbeidsretten her