Større skrift: A A A
Velg periode for utlisting av artikler

Hovedavtalen i staten forlenges

YS Stat, LO Stat, Unio og Akademikerne stat har blitt enige med Kommunal- og moderniseringsdepartementet om å forlenge hovedavtalen.
06.11.2019

Parat-leder drøftet NAV-stormen med tillitsvalgte

Stormen raser mot NAV etter skandalen med feiltolkning av lovverket og ansatte som møter publikum i det daglige utsettes for et enormt press. Fredag møtte Parats leder, Unn Kristin Olsen, hovedtillitsvalgt i NAV Parat Oslo, Ann Grund, og Nancy Merete Myrvang som er lokal Parat-tillitsvalgt ved NAV Nordstrand på Lambertseter.
02.11.2019

Parat advarer mot hets og sjikanering av NAV-ansatte

Trygdesaken og NAVs feiltolkning av trygdereglene er alvorlig. Samtidig advarer Parat-leder Unn Kristin Olsen og sentral hovedtillitsvalgt for NAV, Agathe Osland Hellesen, mot at det nå startes en heksejakt mot ansatte og saksbehandlere i NAV.
29.10.2019

Trenger kunnskap, vil ikke på kurs

Norske arbeidstakere ser behovet for å skaffe seg mer kompetanse, men interessen for å melde seg på kurs er synkende. Løsningen på paradokset er å flytte utdanningen inn på arbeidsplassen, mener arbeidslivsekspertene.
09.10.2019

– Fagbrevet gjør meg stolt

– Det går fint å kombinere full jobb med å ta fagbrev, når opplegget er fleksibelt og tilpasset din arbeidssituasjon. Derfor virker mye av det Markussen-utvalget kommer med fornuftig, sier Åsa Andersson, servicemedarbeider på Gardermoen og tillitsvalgt i Parat.
09.10.2019

Kommentar: Kjære Parat-medlemmer!

Dere vet så vel at dere er medlem av en partipolitisk uavhengig arbeidstakerorganisasjon. 
06.09.2019

Hva er digital transformasjon?

Parats lederkonferanse fortsetter på Gardermoen fredag, og dette er blant spørsmålene du får svar på. Følg konferansen direkte her.
06.09.2019

Lederkonferanse for første gang i Parat

Torsdag og fredag arrangerer Parat sin første lederkonferanse. Du kan følge den direkte på Parat24.
04.09.2019

En fremtid for alle

Denne uken avholder EPSU (European public service union) sin 10 kongress i Dublin. Kongressen samler fagforeningsledere fra hele Europa, med åtte millioner medlemmer i ryggen, primært ansatte i stat og kommune.

06.06.2019

Trusler og muligheter ved digitaliseringen

Vi har hørt det før, robotene kommer og arbeidsplassene blir borte. Samtidig vil de færreste av oss tilbake til tiden med brevduer og tre måneders ventetid for å få lagt inn telefon.
05.06.2019

Statstillitsvalgte støtter streiken

Tillitsvalgte på statskonferansen støtter de streikende i Spekter-området. 
05.06.2019

Statskonferansen er i gang

Over 200 Parat-tillitsvalgte i staten er i dag samlet på Gardermoen for årets statskonferanse. Leder av Parat, Vegard Einan, erklærte konferansen for åpnet i en engasjerende tale der han hyllet statsansatte og den viktige jobben de gjør.
05.06.2019

Ingen streik i staten

Det blir ikke streik i staten etter at partene kom til enighet fredag ettermiddag. – Jeg er strålende fornøyd, sier Parats nestleder Unn Kristin Olsen.
24.05.2019

Streik kan ramme departementer og OsloMet

Onsdag 22. mai starter meklingen i lønnsoppgjøret for statsansatte. Blir det ikke enighet før midnatt torsdag, blir det streik i staten. YS Stat tar i første omgang ut Parat-medlemmer i departementene og ved OsloMet.
16.05.2019

Forbereder mulig streik i staten

Når partene i statsoppgjøret møtes hos meklingsmannen over helgen, ligger det sentrale spørsmål om pensjon og AFP i potten. – Unødvendig mekling, kravene burde være enkle å innfri, sier nestleder i Parat som håper å unngå bruk av streikevåpenet.

15.05.2019

Lønnsoppgjøret i staten – hva skjer?

Natt til 1. mai ble det brudd i forhandlingene i lønnsoppgjøret i staten, og oppgjøret går til mekling. Her er datoene for videre fremdrift.
03.05.2019

Brudd i lønnsoppgjøret i staten

Staten kom ikke organisasjonene i møte på pensjon. Det er brudd i lønnsoppgjøret i staten og oppgjøret går nå til mekling.
30.04.2019

Forhandlingene i offentlig sektor: Innspurten er i gang

Forhandlingsdelegasjonene i offentlig sektor sitter tirsdag kveld samlet når lønnsoppgjøret nå går inn i sluttfasen. Fristen er ved midnatt tirsdag, blir partene ikke enige går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren i slutten av mai.

30.04.2019

Flere jobber i staten

I 2018 var det i underkant av 166.000 ansatte i staten, en økning på 1,1 prosent fra året før, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.  
30.04.2019

Innspurt i forhandlingene

Statlig sektor, KS området og Oslo kommune – alle har de forhandlingsfrist 30. april klokken 24:00. Forhandlingene omfatter 650.000 offentlig ansatte. Kommer partene ikke til enighet, går oppgjøret til mekling.

30.04.2019

Dagpengeutbetalingene gikk ned i fjor

Dagpengeutbetalingene gikk ned med 21,3 prosent i fjor. Samtidig ble det flere uføre mens lønn og honorarer økte. Det viser foreløpige tall fra skattemeldingen.
24.04.2019


Pensjonskrav kan skape trøbbel i statsoppgjøret

Tirsdag starter årets lønnsoppgjør i staten. Trass i at det er et såkalt mellomoppgjør, kan uenighet om pensjon slå knute på forhandlingene.
23.04.2019

Bli med på påskequiz!

Parat inviterer til påskequiz - svar på enkle spørsmål og vær med i trekningen om Flax-lodd!
12.04.2019

Kompliserte forhandlinger i staten

23. april starter forhandlingene for statlig sektor. I et mellomoppgjør forhandler man vanligvis om kroner og øre, men i statlig sektor bidrar ny pensjonsordning til økt spenning og flere kompliserte spørsmål.
11.04.2019

Nytt lovforslag om offentlig tjenestepensjon

Onsdag legger regjeringen i statsråd frem nytt forslag til pensjon i offentlig sektor. – Den siste store brikken i pensjonsreformen faller nå på plass, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).
10.04.2019

– Må fra ord til handling

Statsråd Monica Mæland (H) møtte mandag representanter fra hovedsammenslutningene i statlig sektor for å drøfte aktuelle problemstillinger. Leder av YS-Stat, Pål N. Arnesen tok blant annet opp spørsmål knyttet til mobbing og seksuell trakassering i arbeidslivet. – Vi må fra ord til handling, mener Arnesen.
08.04.2019

Vil teste anonyme jobbsøknader

Regjeringen vil teste ut anonyme jobbsøknader i staten for å hjelpe søkere med innvandrerbakgrunn.
08.04.2019

Kan bli streik fra mandag morgen

Lørdag møtes YS, LO og NHO til mekling i årets mellomoppgjør. Dersom ikke partene kommer til enighet, vil streik kunne bli iverksatt fra arbeidstidens begynnelse mandag 1. april.
27.03.2019

Støtter politisk streik for klima

Fredag streiker skoleelever over hele landet igjen i protest mot politikernes manglende tiltak i møte med klimatrusselen. – Ikke stopp her. Organiser dere og søk politisk innflytelse, oppfordrer Paratleder.
21.03.2019

Mellomoppgjøret 2019 - hva kan du forvente?

Det går godt i norsk økonomi, og både fra arbeidsgiver og arbeidstakersiden kommer det signaler om reallønnsvekst i 2019. Mandag overleveres kravene partene i privat sektor kravene for årets mellomoppgjør – men hva kan du forvente deg?
11.03.2019

Oppfordrer til å delta 8. mars

Den internasjonale kvinnedagen markeres hvert år den 8. mars, nå vil Parats likestillings- og diskrimineringsutvalg ha Parats medlemmer og tillitsvalgte på banen.
07.03.2019

Trøbbel for NAV i Larvik

Onsdag forrige uke ble avholdt ekstraordinært kommunestyremøte i Larvik om en forestående nedbemanningsprosess i NAV. Flere er kritisk til rådmannens fremstilling av saken, og i det ekstraordinære kommunestyremøtet ble det stilt spørsmål ved om situasjonen ved NAV i Larvik er ute av kontroll.
04.03.2019

Se tariffkonferansen direkte

Årets tariffkonferansen 2019 holdes på Quality Airport Hotel Gardermoen. 
01.03.2019

Statsråden tok utfordringen på strak arm

Paratleder Vegard Einan utfordret statsråden direkte fra talerstolen på Paratkonferansen om arbeidsgiverbegrepet etter høyesteretts dom i saken Parat hadde anlagt mot Norwegian. Statsråden tok utfordringen på strak arm, og sier hun vil sette ned et partssammensatt utvalg for å vurdere tilknytningsformer i arbeidslivet.
28.02.2019

Se Paratkonferansen direkte

Paratkonferansen 2019 holdes i år på Quality Airport Hotel Gardermoen.
Tema: Læring og utvikling i arbeidslivet og på arbeidsplassene.
28.02.2019

Krever betydelig reallønnsvekst

Reallønnen har stått stille de siste fem årene, nå vil YS-lederen ha en «betydelig reallønnsvekst».
26.02.2019

Norsk studie: Sykmelding fører til mer sykefravær blant kolleger

Sykmeldinger fører til overraskende mye sykefravær blant kollegene til dem som er sykmeldt, ifølge norsk studie.
19.02.2019

Populær jobbveiviser

Over tre tusen mennesker har gjennomført Jobbveiviseren, karrierekartleggeren som Parat, Negotia og Delta lanserte i fjor høst. 
18.02.2019

Arbeidslivets klimauke

Denne uka settes klima på dagsorden ved arbeidsplasser over hele landet. ­– Det grønne skiftet må skje på jobben, er budskapet fra både arbeidsgiver og arbeidstakerorganisasjonene som går sammen om kampanjen Arbeidslivets klimauke.
05.02.2019

Statsråder og ledere tar et oppgjør med seksuell trakassering

Denne uka kunne Parat24 melde om alarmerende tall når det gjelder arbeidsgivers oppfølging og rutiner for å håndtere varsler om seksuell trakassering. Arbeidsministeren sier funnene er nedslående og får støtte fra Likestillings- og diskrimineringsombudet. Justisministeren, Forsvarsministeren og Statsråd for høyere utdanning slår fast at det skal være nulltoleranse for seksuell trakassering. 

25.01.2019

Regjeringen: «Ostehøvelreform» i staten treffer som den skal

Kommunalministeren mener kostnadskuttene i staten når målene: Antall byråkrater blir færre, mens det blir flere ansatte i politiet, NAV og barnevern. Politisk ansvarsfraskrivelse, svarer YS-Stat.
25.01.2019

Ny tiltakspakke for varsling

Arbeidstilsynet har i samarbeid med 13 andre myndigheter utviklet fire tiltak som skal bidra til å gjøre offentlige myndigheter i stand til å ivareta rollen som ekstern varslingsmottaker på en bedre måte. Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie mener det er stort forbedringspotensial.
24.01.2019

Regjeringen skulle slankes, nå eser den ut

Regjeringen skulle slankes og byråkratiet skulle reduseres, lovet Erna Solberg (H). Nå setter hun rekord, med 22 statsråder. NHO-foreningen Abelia frykter mer byråkrati og mindre handlekraft.

24.01.2019

Alarmerende tall knyttet til seksuell trakassering

Tre av ti ansatte i vakt og sikkerhetsbransjen har opplevd seksuell trakassering på jobb, det viser en fersk undersøkelse Parat24 har gjennomført. Leder i Parat, Vegard Einan, sier det er alarmerende funn og vil følge opp overfor bransjen.
20.01.2019

Snorre er medlem nummer 40 000

Snorre Steinar Grøndal ble tirsdag feiret som medlem nummer 40 000 i Parat. 
18.12.2018


Verdien av et organisert arbeidsliv

– Jeg er tilhenger av et organisert arbeidsliv, og jeg mener det er et gode, sa arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) da hun tirsdag åpnet departementets frokostmøte om det organiserte arbeidslivet, med undertittel - hvordan øke organisasjonsgraden i arbeidslivet.
04.12.2018

YS og Gjensidige med ny avtale

YS har tirsdag fornyet bank- og forsikringsavtalen med Gjensidige. De gode betingelsene i dagens avtale blir enda bedre de kommende årene. Avtalen trer i kraft 1. januar 2019 og har en varighet på seks år og utgjør 1,4 milliarder kroner i årlige forsikringsbetalinger.
 
27.11.2018

Lønnshopp for ledere i staten møter lite forståelse

Ledere i staten har en lønnsvekst langt høyere enn det folk flest får, viser Riksrevisjonens gjennomgang. – Dramatisk, mener Dag Terje Andersen (Ap).
06.11.2018

Lanserte Jobbveiviseren

Denne uka lanserte Parat den nye tjenesten "Jobbveiviseren" sammen med søsterforbundene Delta og Negotia.  Som fagforeninger hjelper vi deg med det som har med arbeidsforholdet ditt å gjøre, men vi vil også være din støttespiller på flere områder, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud.
26.10.2018

IA-avtalen har spart staten for 128 milliarder

Siden IA-avtalen ble inngått i 2001, har staten spart 128 milliarder kroner i sykelønn, viser en ny rapport. Men målet i IA-avtalen står fortsatt for fall. – Paratleder advarer, og sier IA avtalen har vist seg å være viktigere enn mange har trodd.

05.10.2018

– Lønner seg ikke å jobbe

Morgan Linnerud er uføretrygdet, men har evne til å jobbe noe. Det taper han penger på, ifølge en artikkel i Dagsavisen. – Det er urettferdighet i reglene, mener Parat NAV-leder Agathe Osland Hellesen. 
04.10.2018

Krise i domstolene – styrt nedbemanning i 2019

Domstolene kommer i år til å levere en budsjettsprekk på 10 millioner kroner, og signaliserer styrt nedbemanning i 2019, melder Rett24. – Regjeringens ABE-reform truer rettsikkerheten og domstolenes uavhengighet, advarer direktøren i Domstoladministrasjonen.
26.09.2018

Ikke god nok beskyttelse mot vold og trusler

En ny rapport fra Arbeidstilsynet viser at seks av ti virksomheter i kommunal helse- og sosialsektor jobber for dårlig med å beskytte arbeidstakerne mot vold og trusler. Dette samsvarer med våre erfaringer når det gjelder bransjer som har direkte kontakt med befolkningen, som eksempelvis NAV, politiet, apotek og utelivsbransjen, sier Turid Svendsen, forhandlingssjef i Parat.
07.09.2018

Færre lar seg friste av tidligpensjon

De første årene etter pensjonsreformen var det en stor vekst i antallet alderspensjonister, nå viser ferske tall fra 2017 at utviklingen flater ut. – Pensjonsreformen har bidratt til høyere yrkesaktivitet, mener ekspert.
07.09.2018

Arbeidsministeren: Vil skjerpe NAV-kravene for sosialhjelp

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) ønsker å utvide aktivitetsplikten for sosialhjelpsmottakere, ifølge Dagbladet. Parat advarer mot ordninger som bidrar til å fortrenge ordinære arbeidssøkere.
06.09.2018

Folk er ikke forberedt på krise

Det skapte internasjonale overskrifter da svenske myndigheter våren 2018 sendte brosjyren «Om krisen eller kriget kommer» til alle svenske husstander. Også norske myndigheter ber nordmenn være forberedt på en krise.  
04.09.2018

Nytt nettverk i staten

Parat etablerer et eget nettverk for hovedtillitsvalgte i de største statlige medlemsgruppene. 
03.09.2018

Skjæggerud tar ikke gjenvalg som Parat-leder

Parats leder gjennom de ti siste årene, Hans-Erik Skjæggerud, har meddelt valgkomiteen i Parat at han ikke tar gjenvalg på landsmøtet i november. Parats hovedstyre har samtidig innstilt Skjæggerud som nestleder i YS.
 
29.08.2018

Finansdepartementet: Ingen evaluering av ABE-reformen

Regjeringens avbyråkratiserings- og effektiviseringsreform (ABE) ble iverksatt i statsbudsjettet for 2015, og har gitt statlige etater og virksomheter årlige budsjettkutt fra 0,5 til 0,8 prosent.  – Det pågår ingen evaluering, og det foreligger heller ingen planer om å evaluere reformen, sier Finansdepartementet til Parat24.

29.08.2018

Gir regjeringen råd for å hindre at ansatte går ut på dato

Kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H) ber om innspill til hvordan regjeringen kan bidra til å hindre at folk må slutte i jobb fordi de har utdatert kompetanse.
23.08.2018

Forskjellene øker

Vi blir flere eldre og færre yngre. Eldrebølgen skyller innover oss og gir oss store utfordringer. Organisasjonsgraden faller, forskjellene øker, 100.000 barn står i fare for å oppleve fattigdom.

21.08.2018

Statsministeren: 43 timers arbeidsuke en mulig løsning

Hvis ikke flere får seg jobb, må de som jobber øke arbeidsuka til 43 timer hvis vi skal slippe å kutte i velferden, advarer statsminister Erna Solberg (H). Skremselspropaganda fra statsministeren, svarer Parat-leder.
14.08.2018

300.000 frykter helsa ikke holder

Sviktende helse er den viktigste grunnen til at folk står utenfor arbeidslivet, viser YS Arbeidslivsbarometer. Tall Parat har innhentet viser at mer enn en av ti frykter det er svært eller ganske sannsynlig at arbeidsinnsatsen må reduseres av helsemessige årsaker.

13.08.2018

Arbeidsgiverne åpner for å skrote IA-avtalen

Avtalen om inkluderende arbeidsliv (IA-avtalen) løper ut i år. Arbeidsgiverpartene åpner nå for å sette punktum. Målene er ikke nådd og avtaletrøttheten er stor hos arbeidsgiverne. – Parat vil videreføre IA avtalen, sier Parat-leder.

09.08.2018

Delmål nådd, eldre står lenger i arbeid

IA-avtalens delmål 3 er oppnådd. Målet om å øke avgangsalderen fra arbeidslivet innfris ett år foran skjema.  Det gir en gevinst for samfunnet på 40 milliarder kroner. Hvert år.

09.08.2018

Hva gjør du hvis du blir syk i ferien?

Det hender en blir syk selv om en har ferie. Hvilke rettigheter har du da? Her er det viktig at du skiller mellom sykdom som har oppstått før den avtalte ferien startet, og sykdom som oppstår mens du har ferie.
03.07.2018

Reiseregulativet: Dyrere å bruke egen bil i jobb

Kilometergodtgjørelsen settes ned, og satsene for kost og losji justeres noe opp. Det er noe av resultatet etter nemdbehandling av statens reiseregulativ. 
25.06.2018

En enda bedre arbeidshverdag

November 2018 er det igjen landsmøte i Parat, og Hovedstyret brukte det siste møtet før sommeren til å drøfte visjoner, verdier og politiske prinsipper for Parat inn i neste landsmøteperiode. – Det har preget debatten at det er en optimistisk og positiv kultur i organisasjonen. Det preger også vårt syn på arbeidslivet, og hva Parat kan bidra med for å skape enda bedre arbeidsplasser i fremtiden, sier leder i Parat Hans-Erik Skjæggerud.

15.06.2018

Varsling av kritikkverdige forhold

Hovedstyret i Parat vedtok onsdag nye varslingsrutiner for medlemmer og tillitsvalgte. Det har vært en bred organisatorisk prosess som har ført frem til nye retningslinjer, det borger for at vi skal kunne håndtere varsler om kritikkverdige forhold i organisasjonen på en betryggende måte, sier generalsekretær Trond R. Hole.

13.06.2018

Halve Norge mottok penger fra Nav i fjor

Annenhver person bosatt i Norge mottok en stønad fra Nav minst én gang i 2017. En av tre i arbeidsfør alder mottok en ytelse som erstatning for inntekt.
05.06.2018

Parat-seier i Høyesterett

Parat-medlem, Raymond Venås, fikk samme lønn som de fast ansatte, men vikarbyrået nekter å betale ham lønn i reisetiden. Nå har Høyesterett slått fast at innleide vikarer har krav på samme kompensasjon som det fast ansatte har. 
 
04.06.2018

Arbeidstiden gjelder uansett vær

Varmen fra Afrika slår inn over landet, det settes varmerekorder og det er allerede registrert flere tilfeller av tropenetter nå i mai. Du kan likevel ikke velge å gå hjem fra jobb, sier Paratadvokat.

31.05.2018

Vil begrense innleie

Ap vil sterkt begrense innleie i alle bransjer i hele Norge, og får støtte av KrF.
29.05.2018

Offentlig ansatte sier ja til ny tjenestepensjon

Medlemmene i YS, LO og Unio sier ja til ny tjenestepensjon for 800 000 offentlig ansatte. Leder for Parat, Hans-Erik Skjæggerud, sier vi fått en ny tjenestepensjon som er fleksibel og som støtter arbeidslinjen.
 
23.05.2018

Uravstemning om ny offentlig pensjon

Alle Parats medlemmer i staten, sammen med YS, Unio og LO, kan innen 15. mai, klokken 10.00 delta i uravstemningen om ny offentlig pensjon. Dersom det blir ja i alle forbundene, vil arbeidsministeren legge frem et nytt lovforslag for Stortinget.
 
23.04.2018

Vi gratulerer Siri Iversen

For femti år siden begynte den da 20 år gamle Siri Ulstrup Engelsen (nå Iversen) i jobb som kontorassistent ved Sarpsborg trygdekasse. I desember fylte hun 70 år.
19.02.2018

Ny fleksitidsavtale i staten

Fra og med 1. januar 2018 utvides den ytre rammen for arbeidstid med en time morgen og kveld. 
23.01.2018

Hvem fortjener å bli årets tillitsvalgt i Parat?

Det er igjen på tide å nominere kandidater til å motta prisen årets tillitsvalgt i Parat. Prisen deles ut under Parat-konferansen som blir arrangert på Gardermoen den 12. februar 2018. 

18.01.2018

Nye regler for utbetaling av feriepenger for statsansatte

Fra 2018 er ferielønnstillegget for ansatte i staten historie. Heretter skal også ansatte i staten få utbetalt feriepenger i juni i stedet for lønn. Det innebærer at reglene for hvordan feriepenger beregnes og betales ut blir litt likere det som gjelder på andre arbeidsplasser.
12.01.2018

Oppklaring om pensjon

Parat har lenge kjempet for å få innført «Individuell pensjonskonto», noe enkelte blander sammen med «Individuell pensjonssparing (IPS)», men som er to helt forskjellige ting. Her kommer en kort forklaring som, rydder opp i begrepene.
18.12.2017

Stortinget melder seg inn i Parat

Ikke Stortinget som institusjon, men et stort antall administrativt ansatte på Stortinget har bestemt seg for å melde seg inn i Parat. Styret som består av seks tillitsvalgte, representerer alle de ulike yrkesgruppene som har sitt arbeid i og rundt nasjonalforsamlingen.
29.11.2017

Nyttige dager i Agder

– Det er veldig nyttig å møte tillitsvalgte, medlemmer og ledelse i virksomhetene der ute, sier Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud. Sammen med nestleder Vegard Einan har han tilbrakt to dager i Agder denne uka.
29.11.2017

Parat-tillitsvalgte i SSB støtter lederutnevnelsen av Bjørnar Gundersen

Omstillingsprosessen i SSB har lenge skapt bekymring og vært en belastning for ansatte. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud, sier han håper ny leder nå i større grad vil lytte til de ansatte slik at prosessene kommer på rett spor.
13.11.2017

Parat mot strømmen

Organisasjonsgraden i Norge er fallende, men Parat opplever likevel en jevn tilstrømming av nye medlemmer. Bare siden 1. januar har antallet yrkesaktive medlemmer i Parat vokst med over to prosent. 
08.11.2017

Nye runder om offentlig pensjon

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) klør etter å komme i gang med nye forhandlinger om offentlig tjenestepensjon. Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud sier han er beredt til konstruktive forhandlinger. Nye samordningsregler er sendt på høring.
26.09.2017

Tillitsvalgtsamling i Pefo

Pefo har samlet sine tillitsvalgte til konferanse der et av temaene er ytterligere tilknytning til Parat. Forbundet har røtter helt tilbake til 1898, men utfordres av kontinuerlige omstillinger i forsvaret. Nå er det kongressen i 2018 som skal ta det endelige valget.
08.09.2017

Sommerjobben: Hvor mye skal du ha i timen?

Hvor mye skal du ha betalt per time i sommerjobben? Sett deg inn i timelønnssatsene! Det er store forskjeller fra yrke til yrke, men er du over 18 år bør du minst ha 130 kroner timen.
03.07.2017

De heldige vinnerne er

Årets vervekampanje ble avsluttet fredag 16. juni.  Vi har fått mange nye kommunale medlemmer, takk til alle som har deltatt. Trekning av 6 gavekort på hver 5.000,- blir sendt til de heldige vinnerne.
Ikke medlem? Send Parat til 1960.

22.06.2017

Sommerhilsen

Sommerhilsen til alle ansatte i NAV Østfold fra Parat NAV Østfold 
16.06.2017

Resultatet fra årets trygdeoppgjør

Årets trygdeoppgjør fører til at grunnbeløpet i folketrygden økes med 1058 kroner til 93 634 kroner, med virkning fra 1. mai. Dette innebærer at uføretrygdede og andre som får ytelsene regulert gjennom grunnbeløpet får en inntektsøkning på 1,14 prosent. 
18.05.2017

Enighet i statsoppgjøret

Staten og YS Stat ble natt til lørdag enige i årets lønnsoppgjør. – Vi er fornøyd med at vi fått gjennomslag for en løsning som både gir et sentralt tillegg til alle og en pott til lokale forhandlinger, sier leder i YS Stat Pål N. Arnesen.
28.04.2017

YS-enighet i Oslo – brudd for Akademikerne

YS og Parat har kommet til enighet med Oslo kommune. Oppgjøret har en ramme på 2,4 prosent og det gir et generelt tillegg på 2,15 prosent, minimum 9 000 kroner. Det er samtidig brudd i lønnsforhandlingene mellom Akademikerne og Oslo kommune.
28.04.2017

Enighet i kommuneoppgjøret

Forhandlingene i kommuneoppgjøret ble gjort unna på rekordtid. - Resultatet for ansatte i kommunene er med en ramme på 2,4 prosent i tråd med resultatet i frontfaget, sier Parats representant i forhandlingsutvalget, Bjørn Are Sæther.
27.04.2017

#jegerstatsansatt

Vi er utrolig stolte av jobben vi gjør for samfunnet. Sammen står vi sterke og er med på å forme fremtidens arbeidsliv i Staten, gjennom vår hovedsammenslutning YS Stat.
25.04.2017

Er du vårt nye medlem i Parat NAV?

Vervekampanje for kommunale ansatte i NAV, starter 1. mars og varer frem til 16. juni 2017. Nye medlemmer som deltar er med i trekning av 3 gavekort à kr 5.000,- 
19.04.2017

Vinnerne er kåret

Parats påske-quiz er over for denne gang - her finner du årets vinnere.
19.04.2017

Er du statsansatt?

Regjeringen vurderer å flytte en rekke statlige arbeidsplasser ut av Oslo, og dette vil kunne få konsekvenser for noen av Parats medlemmer.
17.02.2017

Debatt på YS Stat-konferansen

Mange temaer blir diskutert, bl.a NAV-reformen, politireformen, kommunereformen, mål- og resultatstyring og ikke minst offentlig tjenestepensjon.
24.01.2017