Parat- og tariffkonferansen 2017

10.03.2017
Nedenfor finner dere foilene fra noen av innleggene på årets Parat- og tariffkonferanse. Eventuelle spørsmål rettes til Hege Thorud på e-post: hege.thorud@parat.com
Parat-konferansen

Anne Grosvold

Konferansier, Anne Grosvold, er en av Norges mest respekterte journalister og hadde, til hun sluttet i desember 2015, arbeidet nesten 40 år i NRK som journalist, utenlandskorrespondent og programleder.

Anniken Hauglie
Arbeids- og sosialminister, Anniken Hauglie (H), har lang politisk erfaring, blant annet som Oslo-byråd for kunnskap og utdanning, byråd for helse og sosiale tjenester og som politisk rådgiver i Høyre. Som arbeids- og sosialminister har hun ansvar for politikken knyttet til arbeidsmarked, arbeidsmiljø, pensjoner og velferd.

Hadia Tajik
Stortingsrepresentant og nestleder i Arbeiderpartiet, Hadia Tajik, er leder for justiskomiteen på Stortinget. Hun er utdannet journalist fra høgskolen i Stavanger, har en master i menneskerettigheter fra Kingston University i England og en master i rettsvitenskap fra Universitet i Oslo.
Se Hadia Tajik sitt foilsett fra Paratkonferansen

Hege Ulstein
Forfatter og kommentator i Dagsavisen, Hege Ulstein, har arbeidet som journalist siden 1991, blant annet i VG, Aftenposten, musikkmagasinet BEAT og Natt og Dag.

Inger Lise Blyverket
Direktør for forhandlinger og arbeidslivspolitikk i Virke, Inger Lise Blyverket, er ansvarlig for forhandlinger og tariffutvikling i tillegg til å lede Virkes arbeid med arbeidslivspolitiske saker innenfor områdene arbeidsmarked, arbeidsmiljølov, arbeidsinnvandring, arbeidsmiljøkriminalitet, inkluderende arbeidsliv og kompetanse.
Se Inger Lise Blyverket sitt foilsett fra Paratkonferansen

Ellinor Brattset
Hovedtillitsvalgt for ThsF ved Colosseumklinikken i Trondheim, Ellinor Brattset, er tannhelsesekretær. Under streiken ved Colosseumklinikken i 2012 var hun tannhelsesekretærenes «streikegeneral».

Inger Johanne Brandvold
Daglig leder ved Colosseumklinikken i Trondheim, Inger Johanne Brandvold, representerte arbeidsgiversiden under streiken i 2012.*

Les Leopold
Forfatter og leder for The Labor Institute i New York, Les Leopold, har utgitt en rekke bøker og skriver jevnlig for blant andre Huffington Post. The Labor Institute bistår fagforeninger og andre organisasjoner med utdanning innen helse, miljø, sikkerhet og økonomi.
Se Les Leopold sitt foilsett fra Paratkonferansen


Paneldebatten

Partileder Bjørnar Moxnes

Leder i partiet Rødt og gruppeleder i Oslo bystyre, Bjørnar Moxnes, er partiets førstekandidat til stortingsvalget 2017. 

Sveinung Rotevatn

Stortingsrepresentant for Venstre fra Sogn og Fjordane, Sveinung Rotevatn, er medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Rotevatn var leder i Unge Venstre fra 2010 til 2013.

Bente Stein Mathisen

Stortingsrepresentant for Høyre fra Akershus, Bente Stein Mathisen, er medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget og medlem av Stortingets delegasjon til Nordisk råd.

Kirsti Bergstø
Stortingsrepresentant for SV fra Finnmark, Kirsti Bergstø, er medlem av arbeids- og sosialkomiteen på Stortinget. Bergstø er innstilt som ny nestleder i SV.

Tariffkonferansen

Trond R. Hole

Generalsekretær i Parat, Trond R. Hole, er konferansier under tariffkonferansen.

Ann Kristin Mobakk
Salgssjef i Gjensidige, Ann Kristin Mobakk, er Parats samarbeidspartner i Gjensidige.

Helle Stensbak
Sjeføkonom i YS, Helle Stensbak, er i tillegg forfatter og skriver om økonomi i Aftenposten.
Se Helle Stensbak sitt foilsett fra Tariffkonferansen

Sjefanalytiker Thina Margrethe Saltvedt
Sjefanalytiker for olje i Nordea Markets, Thina Margrethe Saltvedt, har en bachelor i finans fra BI, ett år med skatterett ved Universitetet i Oslo og master og doktorgrad i international business ved University of Manchester.
Se Thina Margrethe Saltvedt sitt foilsett fra Tariffkonferansen

Advokat Andreas Moen
Advokat og pensjonsekspert i Parat, Andreas Moen.
Se Andreas Moen sitt foilsett fra Tariffkonferansen

Paal Frisvold

Partner og daglig leder for Geelmuyden Kiese i Brüssel, Paal Frisvold.
Se Paal Frisvold sitt foilsett fra Tariffkonferansen

Turid Svendsen
Advokat og forhandlingssjef i Parat, Turid Svendsen.