Publisert dato: 08.08.2017 - Oppdatert dato: 08.08.2017

Radikal og banebrytende offentlig innovasjon

Det er kanskje ikke så mange som vil påstå at vi ser radikal og banebrytende innovasjon i det offentlige. Parat inviterer til debatt og spør om staten går på sparebluss, der politikere og ledere gir lite rom for innovasjon.

Debattbanelet er satt sammen av:
Anita Krohn Traaseth, administrerende direktør i Innovasjon Norge
Joakim Lystad, spesialrådgiver i Helse- og omsorgsdepartementet
Mímir Kristjánsson, nyhetssjef i Klassekampen
Shahzad Rana, teknologidirektør i Microsoft
Vegard Einan, nestleder i Parat

Debatten ledes av Elin Ørjasæter

Fungerer trepartssamarbeidet tilfredsstillende for å oppnå nødvendig innovasjon i det offentlige? Innovasjon Norge viser til beregninger fra Senter for Økonomiforskning der norske kommuner samlet kan kutte kostnader tilsvarende tolv prosent av dagens driftskostnader bare ved å lære beste praksis av hverandre – det tilsvarer 50 milliarder kroner i årlige kostnader.

Parat har satt sammen et kompetent debattpanel og oppfordrer alle som befinner seg i Arendal torsdag kveld til å delta. 

Arrangementet gjennomføres på Madam Reiersen, torsdag 17. august klokken 1900 med enkel servering for alle deltagere og tilhørere.

Under Arendalsuka deltar Parat også på andre arrangementer: 
* Parat-leder Hans-Erik Skjæggerud deltar i debatten «Offentlig-privat samarbeid om innovasjon - er det virkelig nødvendig?» som arrangeres av Innovasjon Norge. Arrangementet gjennomføres på Clarion Hotel Tyholmen, onsdag 16. august klokken 08.30 (sal B).

* Sammen med Arendal Pensjonistparti og Aust Agder legeforening arrangerer Parat også «New Public Management: Trenger vi en tillitsreform i offentlig sektor?».  Arrangementet gjennomføres i Arendal kino, store sal, onsdag 16. august klokken 12.30.

* Parat-tillitsvalgt i Nokas, Hege Felberg, deltar på YS-arrangementet «Å spille hverandre gode - samtaler om samarbeid og medbestemmelse i arbeidslivet». Arrangementet gjennomføres på Clarion Hotel Tyholmen, tirsdag 15. august klokken 20.00. 

* Båttur og foredrag med Sandra Borch. Parat inviterer medlemmer i Parat til båttur og foredrag med Sandra Borch onsdag 16. august. Båten går fra Grimstad havn klokken 17.00. SS Solrik seiler mot Strand Hotell Fevik, der vi får en enkel servering og foredrag av Sandra Borch. Båten vil være tilbake i Grimstad Havn ca. klokken 22.00. Temaet for foredraget er «Kommunikasjon og nettverksbygging» som bygger på Borchs personlige erfaringer rundt kommunikasjon, nettverksbygging og hersketeknikker. 

Påmelding: Du kan melde deg på HER. Du trenger brukernavn (medlemsnummer) og passord. Om du ikke har dette, send en e-post til medlem@parat.com. Paratmedlemmer betaler en egenandel på 150 kroner for en hyggelig båttur, servering og foredrag. 
 

Nyhetsoversikt